Κρανιακή Αναδιαμόρφωση

Τμήμα κρανιακής αναδιαμόρφωσης

Η πιο προηγμένη κρανιακή ορθωτική θεραπεία για παραμορφώσεις θέσης και μετεγχειρητικές περιπτώσεις

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφύσικων κρανιακών σχημάτων αναπτύσσονται κατά την κύηση και έχουν ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση της μίας πλευράς του κεφαλιού (Positionalheaddeformities). Μπορεί επίσης να σχετίζεται με σφιγμένους μύες λαιμού σε μία πλευρά (torticollis), παραμορφωμένο αυχένα ή αφύσικους μύες των ματιών. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να αντιδρούν έγκαιρα. Η Efthimioulab, με το τμήμα κρανιακής αναδιαμόρφωσης που έχει αναπτύξει, μπορεί να παρέχει μία λεπτομερή εκτίμηση και εξατομικευμένες λύσεις για την παραμόρφωση του κρανίου του βρέφους.

Κράνος Talee

Το Talee αποτελεί μία επαναστατική τεχνολογία βιο-απόκρισης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Plagiocephaly

Πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως

Τέτοιου είδους παραμορφώσεις μπορεί να προκύψουν όταν το βρέφος κοιμάται κατά την κύηση στην ίδια στάση ή λόγω προβλημάτων με τους μύες του λαιμού (torticollis). Οι κεφαλές των βρεφών είναι μαλακές ώστε να επιτρέπεται η μεγάλη ανάπτυξη του εγκεφάλου κατά το πρώτο έτος της ζωής τους. Αλλά, αυτό τα καθιστά επιρρεπή στη διάπλαση ενός επίπεδου κρανίου. Ευτυχώς, η πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως είναι συνήθως εύκολο να θεραπευτεί και η κατάλληλη παρέμβαση είναι πραγματοποιήσιμη μέσα στο πρώτο έτος ζωής του βρέφους. Τα πρόωρα βρέφη είναι πιο επιρρεπή στις κρανιακές παραμορφώσεις εκ θέσεως καθώς τα κρανία τους είναι πιο μαλακά από εκείνα των οποίων η κύηση ολοκληρώθηκε. Συχνά, η μακροχρόνια περίθαλψη τους στις ΜΕΝΝ καθηλώνει τα βρέφη για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα την πιθανότητα κρανιακής παραμόρφωσης μικρότερου ή μεγαλύτερου βαθμού. Οι κρανιακές παραμορφώσεις εκ θέσεως δεν πρέπει να συγχέονται με την κρανιοσύνωση, μια πιο σοβαρή πάθηση που προκύπτει όταν τα κρανιακά οστά συντήκονται νωρίτερα από το φυσιολογικό, προκαλώντας ένα αφύσικο σχήμα κρανίου και καθιστά πιθανή την εγκεφαλική βλάβη αν δεν διορθωθεί. Η κρανιοσύνωση συνήθως διορθώνεται χειρουργικά.

Έγκαιρη διάγνωση & θεραπεία

Η έγκαιρη διάγνωση και οι άμεσες ορθωτικές παρεμβάσεις, μπορούν να διορθώσουν γρήγορα την πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως. Όταν ο γονείς αντιληφθούν κάποια παραμόρφωση του σχήματος του κρανίου, πρέπει να συμβουλευθούν άμεσα κάποιον παιδίατρο ή παιδιατρικό ορθοπεδικό. Ο ιατρός συνήθως κάνει την διάγνωση της πλαγιοκεφαλίας εκ θέσεως με μία απλή εξέταση του κεφαλιού του βρέφους. Ο ιατρός επίσης θα ενημερώσει αν μία σταθερή επαναφορά του κεφαλιού κατά τον ύπνο μέχρι τους 4 μήνες ζωής, θα επαναφέρει επιτυχώς το αναπτυσσόμενο κρανίο μέσα στο έτος. Εξέταση με ακτίνες Χ ή μία αξονική τομογραφία μπορεί να είναι αναγκαία για την επιβεβαίωση της διάγνωσης ή για να ξεκαθαριστεί αν τα οστά του κρανίου είναι κατά κανόνα διαχωρισμένα ή εάν υπήρξε κάποια πρόωρη σύντηξη. Εάν δεν υπάρχει πρόωρη σύντηξη, ο ιατρός θα επαληθεύσει πως το βρέφος πάσχει από πλαγιοκεφαλία εκ θέσεως και θα συνταγογραφήσει κάποιο ορθωτικό μέσο κρανιακής αναδιαμόρφωσης. Τα ορθωτικά μέσα κρανιακής αναδιαμόρφωσης ενδείκνυνται για βρέφη άνω των τεσσάρων μηνών, εφόσον μέχρι αυτή την ηλικία η στάση του σώματος τους παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου.

Ορθωτικά μέσα κρανιακής αναδιαμόρφωσης

Τα ορθωτικά μέσα για τη πλαγιοκεφαλία, ιμάντες ή κράνη, στοχεύουν στη βελτίωση της συμμετρίας του κρανίου του βρέφους.
Στην Ortholife χρησιμοποιούμε ένα κράνος αναδιαμόρφωσης του κεφαλιού, το οποίο δημιουργείται κατά παραγγελία αποκλειστικά για κάθε παιδί,
με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Λαμβάνοντας υπόψιν την ευαισθήσια του δέρματος της κεφαλής, το κράνος προσφέρει
άνεση αλλά και αισθητική υπεροχή καθώς καθοδηγεί την φυσική ανάπτυξη του κρανίου και το επαναφέρει στο φυσικό του σχήμα.
Το κράνος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται σε βρέφη κατά την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης του κρανίου τους.
Η θεραπεία έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας και παίρνει μόνο τέσσερις έως έξι μήνες. Η πιο κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει ένα βρέφος
τη θεραπεία είναι περίπου στην ηλικία των τεσσάρων μηνών.
Έρευνες δείχνουν πως η θεραπεία με ορθωτικά μέσα είναι η πιο αποτελεσματική λύση για την πλαγιοκεφαλία.

Τα 4 εύκολα βήματα για τη διόρθωση του σχήματος του κρανίου

Κατά την προγραμματισμένη σας επίσκεψη στην Efthimioulab, λαμβάνονται τρισδιάστατες μετρήσεις ακριβείας, μία διαδικασία γρήγορη και ασφαλής για τα βρέφη. Επιλέγετε το χρώμα που προτιμάτε μέσα από τις επιλογές μας και οι ειδικοί συνεργάτες μας σχεδιάζουν το κράνος ψηφιακά.
Στη συνέχεια, το κράνος δημιουργείται μέσω της διαδικασίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης, καθώς κανένας άλλος τρόπος παραγωγής δεν προσφέρει αντίστοιχη ακρίβεια, ελαφρότητα του κράνους και αισθητική υπεροχή.